Treceți la conținutul principal

Curcan umplut cu legume


Curcan umplut cu legume
Ingrediente pentru marinata:
  • 1 lingura seminte de coriandru
  • 1 lingura semințe de fenicul
  • 1 lingura seminte de mustar galben
  • 1 lingura boabe de ienupăr
  • 1 lingurita cuișoare întregi
  • 1 lingura ienibahar
  • 2 linguri boabe de piper negru
  • 1 cană de sare
  • 5 frunze de dafin
  • 2 cepe, tăiata în felii subțiri
  • 5 catei de usturoi, zdrobit
  • 4 căni de apă foarte fierbinte
  • 8 cani de gheață
  • 1 bucata de ghimbir maruntit
  • 8 cesti de apa rece
  • 2 morcovi, tocati
  • 1 ceapa mare, felii
  • 2 tulpini de telina, tocata
  • 4-5 crengute de cimbru
  • 1-2 cesti de supa de pui
Ingrediente pentru crusta:
  • 4 linguri unt
  • 6 frunze de salvie
  • 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Într-un castron mic combinati, coriandru, fenicul, semințe de muștar, boabe de ienupar, cuisoare, ienibahar, piper si sare.

Într-un castron mare se adaugă sare. Se toarnă apă fierbinte peste și se amestecă până când sarea se dizolvă complet. Adăugați condimentele și gheață, se amestecă până când gheața se topește și saramura este rece. Adăugați frunzele de dafin, ceapa, usturoiul si ghimbir la saramura.

Așezați intr-o cratita o punga mare care se inchide ermetic, apoi adaugati lichidul si incorporati curcanul. Inchideti punga si dati la rece timp de 24 de ore. Se incalzeste cuptorul la 150C. Scoateți curcanul din saramură și se usuca bine cu prosoape de hartie.

Puneti curcanul intr-o tava mare de cuptor. Într-un blender, amestecati untul, salvie și usturoi. Frecati curcanul cu amestecul din blender. Umpleti cavitatea curcanului cu morcovi, telina, ceapa, cimbru și imprastiati restul de legume in tava.

Dati tava la cuptor timp de 1 oră. După o oră de gătit începeti sa ungeti curcanul cu supa de pui la fiecare 20-30 de minute, apoi ungeti cu sucul din tava, aproximativ 2 ore ar trebui sa dureze.

Scoateți curcanul din cuptor și acoperiti cu folie de aluminiu sa se odihneasca timp de 20-30 de minute.

Comentarii

Postari recente

Pui marinat cu sos dulce-iute

Ingrediente pentru puiul marinat
1 kg piept de pui dezosat, fără piele, tăiat cubulețe150 ml vin alb sec75 ml de ulei extravirgin de măslinezeama de la 1 lămâie4 căței de usturoi3 linguri de muștar iute1 linguri de rozmarin măcinatpiper Ingrediente pentru sosul dulce-iute 2linguri de ulei1 ceapă tocată4 căței de usturoi1 jumătate de cană de suc de roșii3 linguri de oțet2 linguri de zeamă de lămâie1 linguriță de sos Tabasco3 linguri de sos Worchestershire2 linguri de zahăr3 lingurițe de semințe de muștar măcinate1 jumătate de cană de suc de mere.Rețetă
Am făcut întâi marinada. Am amestecat, într-un castron, vinul alb cu uleiul de măsline. Am pus apoi zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, muștarul și rozmarinul și le-am amestecat bine-bine.
Pieptul de pui l-am tăiat cuburi (nu foarte mici, că oricum se mai micșorează la gătit) și l-am pus în marinadă. L-am dat la frigider vreo 3 ore.
Când a trecut vremea, într-o tigaie am pus ceapa și usturoiul, tocate mărunt, la călit.
Peste ele am p…